Stichting Elim van de Heer

2006

De stichting Elim van den Heer is een stichting die zich ontfermt over half-wezen, verwaarloosde kinderen en kinderen met een handicap. In het tehuis zijn een 70-tal kinderen onder gebracht in de leeftijd van 2 tem 18 jaar.

De 70-tal kinderen zijn afkomstig zijn van ouders die hun kinderen niet verder kunnen verzorgen wegens huiselijk geweld, armoede, drugverslaving en alcoholisme. Ook de kinderpolitie brengt vaak kinderen binnen.

Het kindertehuis ELIM VAN DE HEER had in 2016 dringend nood aan een nieuwe waterleiding en een elektrische installatie.

Alsook was er de vraag om een grote vriezer en een industriegasfornuis en 3 plafondventilators, keukenuitrusting en eetgerei.  Er werd door BELVOSUR twee watertanks geplaatst, voetkranen en douches, stopkranen , wasbakken en  wc’s. Op 25 mei 2007 bracht een delegatie van BELVOSUR een bezoek aan het kindertehuis en er had een zeer aangenaam gesprek met de dominee Hr Sighn. Het verzoek tot tussenkomst was verrechtvaardigd. 

Er werd prioriteit verleend aan de watervoorziening en de elektrische installatie. Door de installatie van een nieuwe hydrofoor van 1PK vas de waterdruk hersteld en was er vanaf dan voldoende water, dat in de 2 grote tanks werd opgeslagen.

Voorts werden de slecht functionerende lampen, schakelaars en stopcontacten hersteld of vernieuwd. In de keuken werd een nieuw gasfornuis geplaatst, een grote vriezer en alsook 2 plafondventilatoren. 

Op 23.9.2006 werd een persbericht geplaatst met de inhuldiging in aanwezigheid van dominee Sighn met een dankwoord aan BELVOSUR.

Het bovestaande werd geraliseerd en dit voor een bedrag van 11 000 euro. 

In het verleden werd reeds samengewerkt voor bepaalde projecten met BETHELJADA, een tehuis voor kinderen en jong volwassenen met een ernstige...

je steun is belangrijk

doe nu je gift